Започват и пробива под гарата, режат капиталовите разходи за 2021-а

  • от Благовест Андонов
  • 12:17, 07.01.2021

Пробивът под Централна гара ще започне до няколко седмици, обяви кметът Здравко Димитров. Макар все още да няма готов проект за съоръжението, градоначалникът обяви, че ще започнат дейности по многомилионния проект на НКЖИ. Очаква се първите дейности да стартира от страната на район „Южен“, като там са пред завършване процедурите за закупване на частните имоти, чийто терени са нужни за съоръжението, пише TrafficNews.

Все още не е ясно каква ще бъде капиталовата програма за 2021 на община Пловдив, като в момента се изготвят разчетите и се планира бюджетът. Със сигурност капиталовите разходи ще бъдат намалени заради кризата. За 2020 в бюджета на община Пловдив са постъпили 30 млн. лева по-малко от планираните приходи. Очаква се рамката на бюджета да бъде сходна за миналата година, каза още Зико.

Кметът заяви, че образованието ще бъде приоритет през новата година, като свободните пари ще бъдат пренасочени към изграждането на детски градини.

Следващите два месеца ще стане ясно и дали община Пловдив ще  кандидатства за реализация на инфраструктурните си проекти.