Започна строежът на дългоочаквана детска градина в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 21:03, 09.09.2020

Започва строежът на най-очакваната детска градина в Пловдив. Тя ще бъде изградена в най- гъстозастроения район - "Южен", на бул. „Александър Стамболийски”.

Проектът включва градината да е за 200 деца. Утре кметът Здравко Димитров ще направи първа копка на градината. Теренът се намира между КОЦ Пловдив и Професионална гимназия по машиностроене.

Бъдещите възпитаници на детската градина ще са разпределени в осем групи от по 25 деца във всички възрастови групи.

Четири от групите са на първия етаж и четири на втория. Забавачката ще има и плувен басейн ,както и физкултурен салон. В двора се предвижда мащабно озеленяване, като непосредствено до детската градина ще бъде създаден и парк от 5 декара, който ще стане естествено продължение на зеленината. 

Фирмата изпълнител е „Запрянови – 03”, които бяха избрани по време на втората обществена поръчка. Първата бе прекратена от старата власт след жалба в КЗК. 

Вече четвърта година жителите около бул. „Александър Стамболийски” очакват детската градина, тъй като в района местата са недостатъчни. Сумата за детската градина е близо 4,5 млн. лева, а фирмата изпълнител е дала срок за изпълнение 240 дни.