Започна ремонтът на двора на Музикалното училище

  • от Мария Луцова
  • 12:37, 02.08.2021

Започна дълго чаканият ремонт на двора на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков”.  Там настилката бе надигната и разместена от кореновата система на огромния 100-годишен чинар.

Неравностите станаха причина две деца да пострадат със счупвания. Това накара родители от училището да подемат подписка и започнат инициатива по набиране на средства за ремонт.


Фотография: НУМТИ "Добрин Петков"

Те обявиха, че са търсили помощ от всички възможни институции – Министерство на културата, Министерство на образованието и Община Пловдив, но отникъде не са срещнали подкрепа. Ръководството на НУМТИ пък бе в невъзможност да осигури необходимите 30 000 лв., защото работи с делегиран бюджет и сумата е непосилна за заделяне.

След огласяването на проблема от медиите, последва реакция на Министерство на културата и в крайна сметка проблемът ще бъде решен.

PlovdivTime припомня, че тепърва се чака финансиране и за друг мащабен ремонт на училището, с който ще бъде решен и проблемът с материалната база.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЗА РЕМОНТИТЕ В МУЗИКАЛНОТО УЧИЛИЩЕ:

Заради инцидент: Родители събират средства за ремонт на двора на Музикалното училищеДеформираните павета станали причина 7-годишно дете да си счупи крака, 60 родители са се подписали с настояване за ремонта

Музикалното училище отваря нови кабинети и балетна зала под покриваПроектът предвижда нови 15 учебни стаи, с които да разшири базата си