Замразиха проекта за многоетажния паркинг в центъра на Пловдив, правят наземен временно

  • от Благовест Андонов
  • 20:34, 07.09.2020

Строителството на многоетажния паркинг върху терена на бившата сграда на ТЕЛК на ул. „4 януари” в центъра на Пловдив е замразен. Причината е промяна в концепцията на Община Пловдив за него, както и делата с Мюфтийството за един от имотите откъм „Цар Борис III Обединител”.

Зам.-кметът Тодор Чонов каза, че докато не приключат те, няма как да се направи многоетажен паркинг. За това е взето решение да се направи  временен наземен паркинг за около 100 автомобила, а след това да се прави съоръжение на няколко етажа, пише TrafficNews.

 В началото на мандата имаше напрежение с директорите на двете училища с Община Пловдив, най-вече заради оградата им, която трябваше да бъде изместена заради проекта.  Тогава се взе решение  улица „4 януари” да стане пешеходна, а входът на паркинга да бъде направен откъм „Цар Борис III Обединител“.Без тези терени, които са спорни,  откъм Водната палата т.нар. вход към паркинга не би могъл да се направи.

Първоначалният проект бе за 5 етажа, като общият брой на паркоместата трябваше да е 191, но с вход от ул. „4 януари”, а  вторият етап предвижваше да бъде разширен до 500 автомобила с имота откъм булеварда.