За Иво, Гошо и другите крави, които можем да срещнем на Бунарджика

  • от Парашкева Иванова
  • 09:55, 21.01.2022

"Аз харесвам момчета, момичета и гномове. Любов за всички!" "Обичам те, искам само теб!"  както и традиционното Fuсk you, са част от посланията, които се множат на скалите от западната страна на хълм Бунарджика. Иво, Гошо и Кирето също са решили да увековечат имената си, като са ги изписали със спрейове върху сиенита. Славата явно блазни младежите, но са избрали най- краткия път, за да стигнат до нея. Тази популярност е лесна, но за сметка на това краткотрайна, тъй като следващият търсач на слава вече дебне със спрея. 

За съжаление Бунарджика далеч не е единствения хълм, който гамените украсяват с грозни графити. Данов хълм също е нашарен целия. Проблемът се задълбочава с времето, а тепетата, които са защитена територия със статут на природна забележителност и един от символите на Пловдив, за пореден път се превръщат в незаконно платно за вандалските прояви на драскачите. 

Общината състемно почиства част от драсканиците, но ефектът е временен и на почистените скали се появяват нови графити. 

Какво е решението?

Ако имате предложения как да бъдат опазени тепетата на Пловдив, можете да ни пишете на фейсбук страницата на сайта https://www.facebook.com/trafficnews.bg или на редакционната поща [email protected]