Юлиан Вергов ще води церемонията на Годишните музикални награди в Колодрума в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 14:47, 16.05.2023

Юлиан Вергов ще бъде домакин и водещ на Годишните музикални награди на БГ Радио на  27 май от 20 часа в зала "Колодрума" в Пловдив. Новината, че актьорът ще се присъедини към шоуто за втора поредна година обявиха днес  в сутрешния блок "Стартер" Симеон, Богдана и самият Юлиан Вергов. След като отговори на традиционните 5 въпроса, актьорът  сподели в ефир емоцията, която му носят Годишните музикални награди.

„Щастието е мигове, моменти в живота, които както се казва изчезват за секунди и ето такива моменти се чувствам щастлив, защото аз наистина съм голям почитател и когато имам възможността да съм водещ на наградите, ме прави истински щастлив, колкото за кратко и мимолетно да е то“, каза той. 

Тазгодишната церемония на награждаването обещава да бъде незабравимо музикално преживяване, като ще включва изпълнения на най-големите звезди на българската музикална сцена. Юлиан Вергов, който е известен със своята харизма, чувство за хумор и страст към българската музиката, безспорно ще добави още по-голямо измерение на едно от най-очакваните музикални събития в България.

Уникално 360° изживяване ще създаде незабравими моменти за зрителите в зала Колодрум, Пловдив като предостави видимост от всяко място. 

На сцената ще бъде връчена специална награда на голямата Лили Иванова. Специални изпълнения за церемонията ще представят Любо Киров, Миро, Мария Илиева, Графа и Мистерията на българските гласове, Михаела Маринова, Братя Аргирови и Тони Димитрова, Михаела Филева, Молец, Papi Hans, Дара Екимова и Тино. 

Традиционната награда  БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова, която е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика е и единствената награда, присъждана от eкипа на БГ Радио, ще бъде връчена на поета и автор на текстове Александър Петров. 

Слушателите могат да дадат гласа си за своя фаворит във всяка категория на www.bgradio.bg. Победителите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на БГ Радио. Подкрепете своите фаворити и гласувайте за Годишните Музикални Награди на БГ Радио!

За трета поредна година над церемонията ще работи и международен екип, оглавен от Марвин Дайтман – творческият двигател, който стои зад някои от най- пищните и зрелищни церемонии на песенния конкурс Евровизия през последните години.

Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2023 са част от Културния календар на Община Пловдив и се реализират с подкрепата на Община Пловдив , Национален фонд „Култура“.

Церемонията по връчване на Годишните музикални награди ще бъде излъчена на 28 май от 22 ч. по Нова телевизия.