Ясни са всички пловдивски депутати – само „Има такъв народ” без местен кадър

  • от Благовест Андонов
  • 12:16, 09.04.2021

Почти всички пловдивски депутати, които ще представляват 16 МИР са ясни след решението на ЦИК снощи за изборните резултати. Официално от Централната избирателна комисия разпределиха мандатите в 16 МИР, като ГЕРБ взимат три мандата, „Има такъв народ” също три, БСП и Демократична България по 2, а един отива при „Изправи се! Мутри вън!”, пише TrafficNews.

Още вчера стана ясно, че Бойко Борисов няма да е депутат в новото Народно събрание. По този начин от ГЕРБ в парламента отиват Иван Тотев, Вежди Рашидов и представителят на гражданската квота – пловдивчанинът  Радомир Чолаков.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще влезе от София, което означава, че Пловдив град ще бъде представляван от проф. Иво Христов и местният активист Иван Петков – Бебето.

Все още официално Христо Иванов не е обявил откъде ще бъде депутат, но общинският съветник от Демократична България Йордан Иванов поздрави в профила си двамата нови пловдивски депутати. От поста му става ясно, че Манол Пейков и Ивайло Старибратов ще отидат в София, което значи, че Иванов ще представлява 25 МИР.

Избраният от „Изправи се! Мутри вън!”  Николай Хаджигенов обяви също в профила си в социалните мрежи, че Пловдив ще има народен представител от формацията, като е посочил името на Мария Капон.

Партията на Слави Трифонов продължава да мълчи по абсолютно всички въпроси, включително и за разпределението на депутатските мести.  Почти сигурно е, че водачът на ИТН в Пловдив град и Пловдив област Тошко Йорданов, ще влезе от 16 МИР . Другите два мандата отиват в шахматистката Антоанета Стефанова и енергийния експерт Теодора Пенева. Това означава, че партията няма да вкара нито един пловдивчанин в 45-тото Народно събрание.