Всички пловдивски превозвачи - в един консорциум за 8-те линии

  • от Благовест Андонов
  • 14:30, 28.07.2020

Само една оферта е постъпила за обслужването на осемте линии от градския транспорт в Пловдив. Тя е на ТЗЗД "Градски транспорт Пловдив" и днес бе отворена от комисия в сградата на Община Пловдив. Въпреки войната, която се разрази между превозвачите в началото на годината, изглежда всички проблеми са изгладени, тъй като те отново са се явили в един общ консорциум. В него участват пет компании, три от които на Петко Ангелов - "Автобусни превози", "Меритранс 2000" и Меритранс, една от фирмите на Димитър Чолаков и компанията на Веселин Дошков "Хеброс Бус". 

Става дума за линиите № 4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93. В подобен консорциум фирмите държат и още 13 линии, договорът за които бе подписан през 2018-та година.

Новият договор за осемте линии ще бъде за осем години, като прогнозната му стойност е за близо 23 милиона лева. В момента линиите се обслужват с временен договор, заради обжалванията на конкурса от монтанска фирма, сочена като близка на Веселин Дошков. 

Договорите изтичат на 31-ви октомври, като от комисията се надяват дотогава да приключат процедурата и да възложат осемте линии.