Водният цикъл на финала, започват „Даме Груев”, но има притеснения за „Модър-Царевец”

  • от Благовест Андонов
  • 14:42, 14.06.2021

Работата по Водния цикъл е в срок и скоро почти всички дейности  в жилищните карета ще приключат, обявиха кметът Здравко Димитров и вицето му по строителството Пламен Райчев.

„Има проблеми, но сме в срок, което е най-важното. Естествено, дискомфорта за хората го има, но това е живият живот - подменяме асфалт, водопроводи, тротоари. Това предизвика хаос с паркиране, предвижване, водоподаване и т.н. Нееднократно сме се извинявали, но това е сложна операция в гъстонаселен район. Приключваме двата подобекта в края на юли. Ще остане само единият подобект който е от източна посока на ул.” Карловска” около новотела. В „Захарна фабрика” от днес започват да полагат последния износващ слой на асфалта, като там остава да смени 50-метров чугунен водопровод на улица „Петър Шилев”, каза зам.-кметът Пламен Райчев.

Зико обърна внимание, че миналата година по време на пандемията, когато хората са си били по домовете, са спрели дейностите там.

„ Спряхме заради пандемията за 3 месеца, за да може хората да нямат проблеми с водата.  Ако не бяхме спрели, досега щяхме да го завършим”, каза кметът.

Двамата управленци обърнаха внимание, че са работи по много голям фронт от 26 обекта за 300 млн. лева, като толкова сериозни инвестиции не са правени никога във втората година на мандата, на който и да е кмет. В момента инвестициите са 4:1 в съотношение пари от ЕС и бюджетни средства, припомня TrafficNews.

През август се очаква да започне и първият етап от ремонтът на ул. „Даме Груев”. В момента фирмата изпълните – „Парсек груп” проектира, като има 30 дни срок за  това. Веднага след това започват дейностите по първия етап от ул. „Македония” до ул. „Охрид”.

Кметът Здравко Димитров обаче изрази притеснения относно строителството на пробива „Модър-Царевец”. В момента фирмата изпълнител „Драгиев и Ко” напредва със строежа, но има опасност дейностите да спрат.

„Чакаме ВиК за обходния колектор, който трябва да мине оттам. Последно като разговаряхме казаха, че няма да има проблем, но все пак ще направим една среща, за да видим докъде са нещата с проекта на водното дружеството. Не ми се иска там да спират дейностите и да се забави във времето”, каза кметът.