Вместо актове: Цветя за дамите зад волана в Пловдив (Фотогалерия)

  • от Ива Модова
  • 13:14, 08.03.2021

Жените са много по-сигурни шофьори от мъжете. Нежният пол е по-склонен да прави технически грешки от типа на включване на грешния мигач, например. Мъжкият пол пък се ориентира по-добре в пространството, но жените са по-съвестни водачи.

Едва една от сто тежки катастрофи е причинена от жена. Това разказаха от пловдивската полиция по време на осмомартенската инициатива „Цвете на пътя“.

Припомняме, че за втора година униформени от ОД МВР Пловдив зарадваха пловдивчанки с цветя по случай празника. Стартът ѝ бе даден символично точно в 8 часа и 03 минути на един най-оживените булеварди - „Цар Борис Трети Обединител“. 

Жени, които преминаваха с автомобилите си по маршрута, бяха спирани от полицейски патрул, но вместо проверка на документите, пътните полицаи им честитиха 8 март и им подариха цвете в знак на уважение.

Много от дамите не разбраха защо са спрени на пътя, докато пред тях не се изправи инспектор Ботьо Гиргинов от сектор Пътна полиция, който с усмивка им поднесе цвете. Дамите получиха и по едно червено сърце, което да им напомня, че са обичани.

„Жените определено са по-отговорни на пътя. Статистиката показва, че 1 от 100 тежки катастрофи са предизвикани от дами зад волана. Подобни са данните при случаите с пияни и дрогирани на пътя”, каза пред TrafficNews инспектор Ботьо Гиргинов.

От полицията припомнят, че независимо от пола и мъже, и жени трябва да знаят, че на пътя няма безсмъртни.

И тази година инициативата „Цвете на пътя“ се осъществява от ОД МВР – Пловдив.

Атракция за преминаващите покрай полицейския патрул, пълен с цветя, бе и поставената арт инсталация - червена дамска обувка на висок ток, също пълна с цветя.

„Прекрасна инициатива. Адмирации за пловдивската полиция. Накараха ни в забързания ден да се усмихнем и да се почувстваме специални”, коментираха дамите под тепетата.