“Вкусът на Пловдив“ изкушава с кулинарни магии (Фотогалерия)

  • от PlovdivTime
  • 11:55, 19.07.2020

Днес е последният ден от осмото издание на традиционния и любим за пловдивчани кулинарен фестивал, който носи името „Вкусът на Пловдив“. Шатрите са разположени от двете страни по ул. "Райко Даскалов" (Малката Главна) в Пловдив (от пл. Римски стадион в посока подлеза на аптека „Марица“).  

В четвъртия ден от фестивала до 23:00 часа, пловдивчани и гости на града имат възможност да се докоснат до кулинарните изкушения на водещи пловдивски ресторанти и шеф готвачи. Предлага се вкусна храна с голямо разнообразие от участници - елитни пловдивски ресторанти, производители на месни, млечни продукти,  българска национална кухня на жар, гръцки кулинарни изкушения и сладкиши. Част от „Вкусът на Пловдив“ е и Фермерският пазар „Пендара“, където може да намерите продукти за вашия дом, директно от фермата на производителите. Събитието се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия" - Пловдив, Фондация LocalFood.bg, Община Пловдив, БХРА, РЗК - Пловдив, клуб "Орфей Уелнес".

Вижте фотогалерията на пловдивския фотограф Димитра Лефтерова, чийто брат Георги Лефтеров е един от най-добрите майстор-пекари в страната. Майсторът има издадени няколко книги и освен приказния хляб, който създава в пекарните си, забавните „Двубои“, в които участва с шеф-готвачът Костадин Шанков пред студенти от УХТ, майстор- пекарят работи активно с деца в „Къщата на пекаря“ на ул.“Стръмна в Стария град“. „Който обича хляба е добър човек“, е мотото на Георги Лефтеров, заради което той не спира да създава вкусни хлябове всеки ден, от ранни зори до късна вечер.