„Вино и гурме“ тръгна с Гергьовско хоро (Фотогалерия)

  • от PlovdivTime
  • 17:59, 06.05.2017

С импозантен концерт на Духов оркестър Пловдив и кръшно хоро с групата за фолклорни танци „Чановете“ днес започна двудневното Дефиле „Гурме и вино“. Жителите и гостите на европейската столица на културата ще могат да опитат над 50 вина на водещи български изби и 300 кулинарни изкушения.

Дегустациите на гроздовите еликсири, произведени в 19 изби, се провеждат в неповторимата атмосфера на осем емблематични места в Стария град - галерии, музеи и  ресторанти.На всяка една локация ще може да се опитат съчетания на вино и храна, приготвени специално за събитието от дванадесет шеф готвачи.  

На официалната церемония по откриването на „Вино и гурме“ на Римския стадион присъстваха народният представител Менда Стоянова, председателят на Общинския съвет в Пловдив Савина Димова, Любозар Фратев – председател на УС на Съвет по туризъм – Пловдив, проф. Йорданка Алексиева -  заместник- ректор на Университета по хранителни технологии -  Пловдив, Боряна Тенгулова – административен секретар на Съвета по туризъм, Благой Рагин -  председател е на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите и други.  В двата дни на фестивала дегустациите на вино и храна започват в 12 часа и продължават до 20 часа.