Видео мапинг и електронна музика “съживиха” Альоша

  • от PlovdivTime
  • 12:44, 15.09.2021

Паметникът “Альоша” на Бунарджик в Пловдив стана част от проект на българската медия за електронна музика Фонотека Електрика AltitudeAttitude. На 14 септември триото BORNE ALOFT изпълни DJ сет на второто по височина тепе в града, придружен от 3D мапинг прожекция, направени от Петко Танчев - съосновател на творческото студио SenseLab и Мелформатор. От изпълнението беше заснето едночасово видео от земя и въздух, което ще представя Пловдив като част от проекта по света и у нас.

Събитието е част от AltitudeAttitude — серия от шест събития и видеа на културно-исторически паметници, които представят града през призмата на културното му наследство и съвременнаелектроннамузика. Инициативата включва и почистване на локациите в партньорство с Община Пловдив и компанията Nexo, като основната й целе създаването на едночасови видеа от DJ сетовете на впечатляващите локации, които да бъдат разпространени в сайтовете и социалните мрежи на партньорските Европейски столици на културата – Каунас, Литва, Нови Сад, Сърбия, и столицата на 2023 Елевсина, Гърция. Проектът е част от програмата “Наследство” на Фондация “Пловдив 2019”.

BORNE ALOFT, които обживиха с музиката си Бунарджика вчера, са Виктор Илиев, Ивелин Матеев и Светослав Чемишев. Виктор е класически музикант, а Ивелин и Светослав са електронни продуценти. Общият им проект започва като експеримент в студиото, за да се превърне в приятелство, което създава оригинална и отваряща съзнанието музика. Тяхното първо EP Cinar излезе този юни през лейбъла на световноизвестният техно диджей и продуцент MaceoPlexEllum.

Следващото събитие в програмата на AltitudeAttitudeе тази събота, на 18-ти септември с една от водещите фигури в българската електронна сцена — LayllaDane.Поради създалата се епидемична обстановка в страната, всяко едно от шестте събития може да бъде гледано онлайн във Facebook страницата на FonotekaElektrika.