Вежди Рашидов оттегли предложението за промени в Закона за радиото и телевизията

  • от PlovdivTime
  • 15:07, 15.07.2020

Председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов оттегли проекта за промени в Закона за радиото и телевизията.

"Направих го, тъй като междувременно пристигнаха още предложения и текстове за промени в закона, които предстои да разгледаме. Винаги досега съм подлагал законите на широко обсъждане, преди да влязат в парламента", каза председателят на Комисията по култура и медии пред "24 часа". Той допълни, че предложенията за промени, които е направил, са резултат от доклада на експертната група, в която по негово предложение са били включени широк кръг от експерти.

Рашидов разпоредил законът да бъде оттеглен, докато не бъде намерен пълен консенсус по текстовете в него.

Припомняме, че преди дни журналисти и творци излязоха с открито писмо срещу промените и с призив за оставка на настоящия генерален директор на БНТ Емил Кошлуков.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

СЕМ излезе с позиция: Подкрепяме свободната и отговорна журналистикаМногообразието на медиите в страната е от съществено значение за развитието на демократичното общество, пишат от съвета

Журналисти и артисти искат оставката на Емил Кошлуков заради “реваншизъм и некомпетентност“Спрете промените в закона за радиото и телевизията, нужно е обществено обсъждане, зоват те