Веско Ешкенази разкрива своите музи в юбилеен концерт в Летния театър в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 19:37, 16.06.2021

Богата програма от любимите си музикални произведения е подготвил виртуозният цигулар Веско Ешкенази за дългоочавната си среща с публиката в концерта, с който ще празнува на сцената своята 50 годишнина. Събитието е на 14 юли 2021 г. от 21:00 ч. на Летен Театър Бунарджика Пловдив.

Юбилейният проект ще представи за първи път разказ за Музите на цигуларя в една вдъхновяваща симбиоза между музика, поезия и театър. Актрисата, която ще се превъплъти в ролята на разказвач на живота на Веско в стихове е Койна Русева!

Мартин Пантелеев – братът на Веско Ешкенази, ще дирижира оркестъра на Плевенска филхармония, а специален гост на музикалния празник ще бъде Люси Дяковска, с която Веско работи успешно през годините.

Заедно с най-известните произведения на Сарасате, Вивалди, Менделсон, Чайковски, Панчо Владигеров, публиката ще се наслади и на виртуозните пиеси „Рапсодия в синьо“, „Libertango“, „Monti Csardas“, „Лунната соната“, „Adagio“ и други.

Билети се продават в мрежата на ивентим и онлайн. Всички закупени билети за събитието в зала Сила през 2020та година важат без презаверка.

Настаняването се извършва на 50 % от капацитета на театъра.