Вече с бариера и чип: Спират колите в пешеходната зона на улица „Отец Паисий”

  • от PlovdivTime
  • 20:19, 22.08.2023

Нова бариера ще спре безразборното влизане и паркиране на коли в пешеходната част на ул. „Отец Паисий”. Съоръжението е вече монтирано при кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий”, но ще бъде приведено в работен режим на 28 август. От тази дата автомобилите ще могат да влизат и излизат само с чип.

„Дотогава всички правоимащи да заповядат в „Паркиране и репатриране”, за да получат своя чип. За да няма изненадани, се постарахме да ги уведомим предварително”, каза директорът на общинското предприятие инж. Ненко Калакунов.

Той напомни, че ул. „Отец Паисий” от кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий” до нейния край в южна посока е пешеходна зона с контролиран  достъп на моторни превозни средства.

Припомняме, че наши читатели се оплакаха, как вечер улицата се превръща в паркинг.

"Обикновено хората, които си позволяват да нарушават ограниченията, се държат изключително нагло. Някои от тях очевидно са пияни и така се качват в автомобилите си" коментираха още хора, които живеят в пешеходната част от улицата. 

Те добавиха, че никой не глобява, а бариерата не работи. Хората, които паркират са агресивни и влизат в пререкания, когато им се каже, че на улицата не може да се паркира.

Проверката ни установи, че през последните три месеца служителите на Общинска охрана са съставили над 300 фиша на нарушители. Проблемът обаче е, че глобите не спират водачите. А пневматичната преграда, която ограничава достъпа до улицата не работи повече от година, тъй като беше повредена. 

"Гражданите, които засекат нарушения, могат да сигнализират своевременно на дежурните телефони на Общинска полиция, Общинска охрана или на 112. Ще бъдат взети незабавни мерки" заяви зам. кметът по сигурността Йордан Ставрев.