Възпитаник на МУ-Пловдив с приз „Студент на годината“

  • от PlovdivTime
  • 12:01, 03.03.2023

Студентът по медицина от пети курс на Медицински университет-Пловдив Здравко Иванов получи приза "Студент на годината". 

Той беше отличен на официална церемония на Националното представителство на студентските съвети. Призът е в категория здравеопазване. 

„В годините досега съм се уверил, че натрупаните от мен опит и успехи, както в социален, така и в академичен план, са ме превърнали в личност, умееща да си поставя изпълними цели и да ги постига“, каза Здравко Иванов. 

През последната академична година той е постигнал среден семестриален успех 6.00.

Участвал е на международни и национални медицински конференции за студенти и млади доктори. На International Medical Students' Summit of Bucharest 2021 е спечелил второ място в сесия “Clinical Section” за орална презентация и първо място в сесия “Fundamental Section” като съавтор.Награден за най-добър доклад в сесия “Therapeutic Session” на Science and Youth 2022. Завоювал трето място за орална презентация в сесия “Internal Medicine Oral session” на XXth International Congress of Medical Sciences for students and young doctors (ICMS) и първо място на отборно състезание “Medical Universiade” на International Biomedical Congress Sofia 2022. Участвал е активно с представяне на научен труд на Joint Forum: 11th South-East European Conference of Chemotherapy, Infections and Cancer and 31st Annual Assembly of International Medical Association Bulgaria, ХIХ Конгрес на Българската асоциация по радиология и International Biomedical Congress Sofia 2022. 

„Ценни медицински умения добих на занятията „Практическо обучение за работа в кабинет по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина“ и „Раждане при раменна дистокия“. Благодарение на клиничните стажове, които осъществих в клиниките по кардиология и ортопедия във Франция, успях да се докосна до системата на здравеопазване в една развита западна държава и добих представа за работата в реална болнична обстановка“, споделя той.

Отбелязва, че посредством завършения от него курс по меки умения и предприемачество по проект “Омниа” в МУ-Пловдив, е получил базови познания за предприемачеството в медицинската практика и значението на комуникационните способности в професионален план. 

НПСС отличи на официална церемония, най-успешните и активни студенти на България в 16-ото издание на Националния приз "Студент на годината". 

Събитието беше под патронажа на президента Румен Радев. Държавният глава връчи наградата "Студент на годината - 2022" на Радина Иванова Бодурова, която е трети курс във Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски". 

В категорията "Здравеопазване" наградата беше връчена от заместник-министъра на здравеопазването доц. Александър Златков на Здравко Иванов Иванов от Медицински университет-Пловдив.