В заведенията в Пловдив: Мерят температурата на входовете, до 6 човека на маса

  • от PlovdivTime
  • 12:18, 21.10.2020

Компании до шест души на една маса ще се допускат в заведенията в Пловдив.Нощните клубове ще работят с 50% от капацитета си при намалени нива на музиката.  Това решиха днес на среща представители на бранша и областният управител Дани Каназирева.

„Трябва да спазим баланс, за да запазим здравна система и икономиката в областта.   Затова сме в диалог с търговските вериги и заведенията. Това което се случва засяга всички нас като общество. В нощните  заведения да бъде установен пропускателен режим, който ще осигури от охраната на съответното заведение, също така ще бъде намален капацитета на половина. До 17 часа утре от заведенията ще ни изпратят капацитета си, за да няма струпване и него ще предоставим пред проверяващите органи“, заяви областният управител Дани Каназирева.

На всеки вход ще се измерва температура при влизане на клиентите, като собствениците на заведенията ще решат дали да поставят термокамери или не.

Повече от 6 човека на маса няма да се допускат, както масите ще бъдат разположени на метър и половина разстояние.

„Музиката също така ще бъде по-тиха, за да няма надвикване. Това което се случва е за всички нас и всички заедно трябва да предприемем мерки“, заяви още областният управител.