В Стария град: Оскверниха улична табела с името на проф. Крикор Азарян

  • от PlovdivTime
  • 15:42, 08.04.2022

Улична табела с името на проф. Крикор Азарян оскверниха неизвестни вандали в Стария град. За това съобщи съпругата на великия пловдивски режисьор – поетесата Валентина Радинска.

„Кои сакати, безкрили души са извършили това безобразие?! Колко велики режисьори са родени в този град, та така се отнасяте с името Крикор Азарян, който обожаваше града си и се гордееше, че е роден в Пловдив?!Пловдивските арменци извоюваха в Стария град да има улица на името на Коко, те поръчаха, платиха и поставиха табелите с името му, те платиха за изработването на барелефа. Сега пак те ще се погрижат да се възстанови поруганото име на Азарян. Може ли общината да свърши поне това - да се потруди да няма подобни вандалски прояви”, написа тя в социалните медии.

 

Малко по-късно Радинска пусна нов пост, в който благодари на арменската общност, че отново са реагирали незабавно и увредената табела е подменена.

„Честно казано, езикът ме сърби да изрека някоя клетва по адрес на ония ръце, които евентуално биха пипнали пак обновената табела! Но се уповавам на това, че Господ, и без моите клетви, си знае работата”, завърши Валентина Радинска.