В Пловдив започва кампания за по-чист и по-безопасен град, който изграждаме заедно

  • от PlovdivTime
  • 08:45, 28.07.2020

На 28 юли Община Пловдив, район “Тракия”, сдружение БГ Бъди активен и сектор "Пътна полиция" - Пловдив  поставят началото на серия от събития, посветени на мотото “Пловдив - по-чист и по-безопасен град, който изграждаме заедно”. Инициативата ще се проведе в Парка на репресираните от 18 часа и включва в себе си образователни игри и забавления за деца и родители, посветени на създаване на навици и отношение у подрастващите към Пловдив, за да живеят в по-добър, чист и красив град, с по-малко трафик и инциденти.

Мероприятието е част от дейностите на програмата “_Място България” за облагородяване на различни места в града и страната за намаляване на замърсяването на градската среда. Неин инициатор е сдружение БГ Бъди активен и е подкрепена от Фондация Кока-Кола.

По време на събитието ще бъде осъществено обучение на деца за правилно движението по пътищата от представител на КАТ и серия от “Чисти игри”. На място сдружение БГ Бъди активен ще инсталира кошове за разделно събиране на отпадъци, ще обособи цветни, забавни и креативни места за сядане в парка. Те са и част от идейните места за сядане, с които Пловдив се сдоби, благодарение на пловдивчани, които събираха разделно своите отпадъци през последните три месеца на миналата година. Продиктувани са от кампанията “Искам да съм пейка” на платформата “Аз, Ти, Пловдив!”, чийто наследник е програмата _МЯСТО България, водена от БГ Бъди активен.

Организаторите канят малки и големи жители на района, а и на града да се включат в акцията. Следващото събитие от инициативата е в район Северен на 6-ти август, а на 25-ти септември като част от програмата на Европейски ден на спорта в училище се проведе и събитие в район Южен. 

ПРОГРАМА

18:00ч. - Начало

18:15ч. - Обучение за безопасно движение по пътищата - Обучение за деца, по време на което биват представени правилата за движение по пътищата в реалистична обстановка, водени от специалист от КАТ

18:45ч. - Чисти игри -Игри за деца, свързани с въпроси за опазването на околната среда, физическа активност и разделно събиране на опаковки - водено от БГБА

19:15ч. - Музика, Ателие -  Наталини - Ателие за рисуване с Наташа Начева

20:00ч. - Край