В 13-тото издание на кампанията Junk Around, доброволци почистват пловдивския парк Розариум

  • от PlovdivTime
  • 17:55, 29.08.2020

По време на 13-тото издание на кампанията Junk Around, Сдружение БГ Бъди активен ще обедини сили с активните жени от Академия „Екатерина Каравелова“ и на 10-ти септември  парк Розариум  ще бъде почистен, а събраните отпадъци – извозени.

Събитието е част от кампанията Junk Around на _Място Пловдив, която се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола.

Само заедно можем да променим навиците на съгражданите си и така да се борим за каузата Пловдив #безотпадъци. #Безотпадъци  #промянатавъзможна.

С цел да бъде променено отношението на хората в Пловдив към отпадъците и да бъдат въвлечени в почистване и поддържане на междублоковите пространства, събитието е отворено за всички желаещи и ще бъде със забавен и обучителен характер, за да съчетаят полезното с приятното.  Акциите са съпроводени от музика, а най - активните включилите се в тях получават подаръци под формата на растения за засаждане, кошчета, картички със семена или други.

Организаторите канят всички желаещи да се включат на 10-ти септември от 18 часа.

Как може да се включите?

Ако се припознаете с каузата, ще се радваме да се присъедините и да се включите като доброволец по време на почистването! Ръкавиците и чувалчето от нас!

В Академия „Екатерина Каравелова“ са се посветили на овластяването на момичета и жени чрез разработването на различни социални платформи и обучения, с които момичетата и жените стават по-уверени в способностите си и да изразяват мнението си. През 2018 създават социалното събитие “ТЯ в Пловдив”, а две години по-късно дейността им чрез “ТЯ в…™” се простира в 11 града. Повече за тях и тяхната кауза на www.sheinbulgaria.org 

Кампанията Junk Around включва 15+ почистващи събития в Пловдив, които ще бъдат организирани в периода от май до октомври 2020г. Събитията ще въвлекат местни общности, ученици и доброволци, фирми и партньорски организации граждани, които ще правят почиствания в кварталите, по поречието на р. Марица, тепетата и ще ангажират общностите, участвали в placemaking процесите в Пловдив през 2019г. Тракия и Младежки хълм.

Събитията съчетават забавен и обучителен характер, полезно и приятно. Акциите по почистване продължават с различни игри, музика, образователни лекции и уъркшопове по рециклиране и озеленяване.  Най - активните включилите се в тях ще бъдат насърчавани.