„Уикенд в Пловдив” забавлява с концерт с “Гласът на България“ Илин Папазян

  • от PlovdivTime
  • 13:29, 16.06.2020

От 19 до 21 юни 2020 г. ще се състои третото издание на „Уикенд в Пловдив“. Събитието традиционно се провежда през март, но заради извънредната обстановка и мерките, предприети за предотвратяване на разпространението на COVID-19, то бе отложено. Лятото и туристическият сезон обаче започват с това вълнуващо пътешествие, което ще ни отведе в историята на града, познат и непознат,  споделено с приятели и гостоприемни домакини.

Днес на пресконференция в Дома на културата „Борис Христов“ инж. Любозар Фратев, Съвет по туризъм – Пловдив и Пламен Панов, заместник-кмет на Община Пловдив, като организатори на събитието, отправиха покана към пловдивчани и гостите на града да се възползват от атрактивните  отстъпки на участващите в предстоящия фестивал.

И през третата година на събитието, хотелите предлагат специални отстъпки от стандартните цени за нощувки, а заведенията за хранене ще направят престоя Ви  в Пловдив не само приятен, но и вкусен.

Всички културни обекти, музеи и галерии очакват своите посетители. Повечето от тях са разположени на територията на Стария град. Разходката по тесните, калдъръмени улички ще ви зареди с романтиката на възрожденските къщи. Те крият редица малко познати, дори и за пловдивчани, факти. Тук може да научите какво е „алафранга“ и „химала“, както и да видите запазена автентична баня от 19 век. Сгушена покрай дувара на Хисар капия се намира Улица на занаятите в Стария град. Там са разположени цветните занаятчийски ателиета, в които ще можете да участвате в различни творчески работилници и демонстрации.

Пловдивчани и гостите на града ще могат да посетят и Базар Капана, както и три представления на театър „Хенд“.

Специално предложение от Асоциацията на екскурзоводите в България е  туристическа  обиколка, включваща централна градска част, Капана и Стария град. Гидовете ще дадат възможност за индивидуално планиране на маршрута, съобразен с желанието и времето на всяка група туристи, както и с включените в „Уикенд в Пловдив“ обекти. Разходката може да продължи до 3 часа, а екскурзоводската беседа за цялата група е с атрактивно намаление от 40 %.

Девет хотела  се включват с отстъпки до 30% от цените за нощувки и услуги, до 50 процента отстъпка предлагат и девет заведения. Специални демонстрации с безплатно включване ще има на Улицата на занаятите в Стария град. А театър "Хенд" кани на три събития на открита сцена с вход свободен - на 18 юни от 20.30 ч. ще има акустичен концерт на Илин Папазян, финалист в "Гласът на България", на 19 юни е "The Dud's Show" - стендъп на Пламен Славов, на 20 юни е "Актьорска лига" с Кени.

Маршрутни билети за посетителите ще предложат Градската художествена галерия и Историческият музей. Отворени за посетители са и всички други музеи и къщи в Пловдив.

Съвет по туризъм – Пловдив и  Община Пловдив имат амбициозното намерение събитието да стане регулярно и това да превърне Пловдив в предпочитана уикенд дестинация през 2020 г.