“Уикенд в Пловдив“ провокира туристи от цяла България с разнообразни атракции

  • от PlovdivTime
  • 15:32, 27.09.2021

Посетители от цяла България се включиха във фестивала „Уикенд в Пловдив” на 17-19 септември под тепетата. Организаторите отчитат посещаемост от София, Стара Загора, Димитровград, Хасково, Бургас, Велико Търново. Гостите на фестивала се възползваха от над 50 атрактивни оферти и отстъпки за хотелско настаняване, заведения за всеки вкус, туристически забележителности, активности за свободното време и шопинг.

Специалните предложения и активности се радваха на голям интерес от „уикенд приключенците“. Организирани бяха пет туристически обиколки с лицензиран екскурзовод, а представлението на Театър „Хенд“ „Криворазбраната цивилизация“, което се състоя в Стария град, къща „Иван Черноземски“ остави публиката във възторг. Гривните, които бяха своеобразен билет за всички активности и отстъпки се предлагаха през трите фестивални дни - 17, 18 и 19 септември на презентационните щандове на “Уикенд в Пловдив”.

Хората да се впуснаха „на лов“ за стикер от посетените обекти и им даде възможност да участват в томбола с много награди предоставени любезно от членове на Съвет по туризъм – Пловдив. Скоро ще бъдат обявени печелившите в томболата. За улеснение на посетителите бе създадена интерактивна карта с всички обекти и оферти, част от „Уикенд в Пловдив“.

 „Уикенд в Пловдив“ предложи на гостите на града много отстъпки и приключения, богата уикенд програма, вкусна храна, безплатни активности и забавления за малки и големи, а града спечели нови почитатели, които с нетърпение очакват да плануват следващия си „Уикенд в Пловдив“.

Фестивалът се финансира от годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2021 г.