Удължават грипната ваканция в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 16:01, 04.02.2020

Грипната ваканция в Пловдив и областта ще бъде удължена и учениците ще се върнат в класните стаи на 10 февруари. Предвид високата заболеваемост от грип  Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Пловдив изискала удължаване на грипната ваканция в града под тепетата и кметът Здравко Димитров издаде заповед. 

Припомняме, че от 28 януари всички учебни часове в Пловдив бяха преустановени. Учениците трябваше да се върнат в час на 6 февруари след междусрочната ваканция, която по график е на 5 февруари, но това няма да се случи. Все още нарастват заболелите от грип.

В сила са все още епидемичните мерки за ограничаване на грипа.

В пловдивските болници са преустановени временно плановите операции и се извършват само спешни. В момента не се извършват и женски и детски консултации, имунизации и профилактични прегледи. Така се предотвратява опасността от един болен пациент вирусите да не се пренесат на здравите, допълва лекуващият лекар. По тази причина здравните власти препоръчват да се избягват местата, където се натрупват много хора като заведения, киносалони и други обществени места.