Трибют за Тодор Колев събра известни артисти на сцената на Античния театър

  • от PlovdivTime
  • 18:10, 02.09.2021

Харизматичният и безкрайно талантлив актьор Филип Аврамов - Фицата и виртуозните музиканти от група "Акага" почетоха паметта на покойния, но незабравим, Тодор Колев тази вечер на Античния театър в Пловдив.

На концерт, който продължи малко повече от час, артистите изпълниха повече от десет от емблематичните парчета, които Тодор Колев пееше приживе. Сред тях бяха, разбира се, "Как ще ги стигнем американците", "Майка", "Самотният човек", "Автобиография", "Незаконна любов", както и култовото "Фалшив герой", с което завърши концертът и беше повторено на бис.

Фицата показа изключителен певчески талант, съчетан с присъщото му актьорско майсторство. Той не просто пя, а изнесе истински спектакъл на сцената на Античния театър.

Публиката, разбира се, се забавляваше истински и припяваше от сърце. Концертът всъщност не беше обикновено възпоменание на човек, който вече не е сред нас, а празник на безкрайния талант, какъвто притежаваше Тодор Колев и с който го помнят няколко поколения българи.

Концертът беше и със специалното участие на Нелко Коларов - пианист, композитор и диригент, без който проектът нямаше да се случи, както казаха "Акага" и Фицата.