Три нови случая на COVID-19 в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:58, 25.06.2020

3 са новорегистрираните случая на COVID-19 в Пловдив и областта.

Новите случая са жена на 49 години от Пловдив, хоспитализирана в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“. На болнично лечение там е и вторият пациент с положителна проба от последните 24 часа –мъж на 60 години, също от Пловдив. Третият случаи е на мъж на 49 години, от Пловдив, на домашно лечение.

Извършени са всички противоепидемични мерки и предписания спрямо контактните.

Към момента хоспитализираните лица са : 15 – в УМБАЛ „Свети Георги“, един от които е интубиран и двама пациенти в МБАЛ “Св. Иван Рилски“.

 На домашно лечение са 34 лица.

„В Националната система е отбелязан само 1 случай днес, защото вчерашните два случая, като бройка са приспаднати днес от нашата статистика. Така общата бройка става 147, но за да не продължат разминаванията между данните, предоставяни от Областния щаб и електронната национална система, бройката която от днес ще публикуваме с РЗИ- Пловдив ще е 150.  Тук са включени и тримата пловдивчани, които бяха през март хоспитализирани и излекувани вече – двама в болница „Пирогов“ в София и един във Видин и досега не ги включвахме в общата бройка за пловдивска област./ но фигурират в единната система/. Целта е да избегнем максимално разминаването в общия брой на регистрирани случаи”, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.  Във връзка с абитуриентските балове, от Медицинския щаб апелират, да не се подценява епидемичната ситуация и да се спазват мерките за дистанция. Особено трябва да се внимава при семейни събирания, където често присъстват по-възрастни близки на абитуриентите, които попадат в рискова група.