Топли думи на благодарност изпрати пациентка към пловдивски медици

  • от PlovdivTime
  • 16:17, 04.06.2021

Топли думи на благодарност изпрати пациентка към професионалистите от пловдивската Университетска болница „Каспела”. Жената е изключително впечатлена от положените грижи, отношението на целия персонал и отличните условия в лечебното заведение. И споделя, че медиците освен страхотни специалисти са и хора.

Публикуваме цялото писмо на пациентката:

Скъпа редакция, пише Ви ваш редовен читател от Кърджали. Бих искала чрез Вашата медия да отправя безкрайните си благодарности към медиците от Университетска многопрофилна болница „Каспела“ в град Пловдив.

Никога не съм мислила, че ще дойде ден, в който да напиша такова писмо. Смятала съм, че да благодариш чрез медиите на лекари, кметове, служители и работници в различни институции е малко прекалено, тъй като те всъщност би трябвало да си вършат добре работата, за която им се плаща заплата. 

Само че попаднах в житейска ситуация, която ме опроверга. Убедих се сама, че само професионализъм не е достатъчен, за да се почувства човек наистина специален. 

Не искам да изпадам в подробности, но в УМБАЛ „Каспела“, медиците, освен, че са страхотни специалисти са и хора! Те не гледат на пациентите си, като „ходещи портфейли“, което съм срещала в други лечебни заведения. Когато влизаха в болничната стая, аз забравях, че съм пациент. А за обстановката, чистотата, храната, медицинската апаратура какво да кажа – нивото е европейско! 

Безкрайни благодарности и поклон отправям за грижите към мен на проф. д-р Росен Димов д.м., доц. д-р Владимир Андонов, д.м., на всички лекари, медицински сестри и санитарки в Клиниката по гастроентерология в „Каспела“ и най-вече на лекуващия ми лекар д-р Божидар Христов. 

Вие върнахме вярата ми в доброто, в медицината, върнахте желанието ми за живот! Това няма как да има парично измерение, аз ще се моля за Вашето здраве и добрият Ви пример, като отношение към болните, да стане по-заразен и от Ковид-19! 

С благодарност: М.К., гр. Кърджали