“The Guardian“ обяви Пловдив за №1 топ дестинация за пътешественици

  • от PlovdivTime
  • 23:39, 05.09.2022

Пловдив е начело на класация на "Тhe Guardian" за дестинации с  вкусна храна, нощен живот и култура. Британското издание пише, че вторият по големина град в България има сериозни претенции да бъде най-старият непрекъснато населен център в Европа, пише британското издание. То напомня древната история на града и възможността туристите да разгледат амфитеатъра и Епископската базилика. Класацията отделя внимание и на Стария град и приканва посетителите да използват Алтернативната карта на Пловдив с различни безплатни за изтегляне маршрути, представящи не толкова популярни кътчета на града, дело на Катрин Сариева.

Според изданието, си заслужава да се посети още застиналата във времето Хаджи Хасан махала, където местните ромски жители все още използват конски каруци.

Всеки любител на разходките може да се отправи към Капана. Този някога изоставен квартал сега е пешеходна зона, където може да се купят сувенири и други стоки на ниски цени.

"Следващите две предложения за изкуство и култура са испанският град Ла Коруня и Каунас в Литва. Ако жадувате за нощен живот в модерен европейски стил, отправете се към френския град Лион или пък към полския Познан. За да провокирате небцето си с най-добрата европейска храна, отличен избор през следващите седмици са френският град Дижон и италианският Триест. Колоритни ресторанти с вкусни изкушения ще откриете още в Загреб, Хърватия", пише още в публикацията.

Накрая "The Guardian" предлага и две дестинации за оптимална почивка далеч от градската суета. Едната е Фрайбург, Германия, а другата - Вайле, Дания.