Търг събира средства за достъпна среда в обществени сгради в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:45, 16.11.2023

Благотворителна изложба и търг с произведения на изкуството на творци в неравностойно положение ще се проведе на 29 ноември в Историческия музей. Огледът на творбите е от 16 до 18 ч., 18 ч. започва наддаването. Целта на събитието е набиране на средства за изграждане на достъпна среда в обществени сгради в Пловдив и създаване на галерия с постоянна експозиция. Събитието се организира от фондация „Творци на надежда“. Благотворителното събитие ще е в музикален съпровод от квартет за флейта, саксофон, кахони и китара - Явор Ангелов, Галатея Мутафова, Алекс Швадчина и Борис Гроздев и със специалното участие на Мартина Куртева (вокал).

Покани за участие са отправени към над 200 представители на пловдивския бизнес, представители на обществени и държавни институции, чуждестранни гости и представители на неправителствени организации, работещи в социалната сфера.

„Творци на надежда” е неправителствена организация, чиято мисия е да подпомага интегрирането и реализацията на хората в неравностойно положение. Основни цели на фондацията са: популяризиране творчеството на хора в неравностойно положение; създаване на галерия с постоянна експозиция; развиване на човешките ресурси и подпомагане създаване и усъвършенстване на идеи, концепции и творчески модели; подкрепа за културния, образователния и творческия обмен между личности от всички части на света; участие в проекти и събития, целящи повишаване на мотивацията, креативността и творческото мислене във всички слоеве на обществото; интегриране на творчески дейности в различни сфери от социалните практики.