Танкове и снайпери завладяха панаира в Пловдив (Фотогалерия)

  • от PlovdivTime
  • 16:22, 30.09.2020

Танкове, тежка техника, оръжия и роботи - това е част от военната техника, която посетителите на панаира могат да видят от днес до 3 октомври. Демонстрации и различни форуми ще се проведат в следващите няколко дни. Както вече съобщихме, юбилейното 25-то издание на изложението "Хемус" бе открито тази сутрин от президента Румен Радев. По време на откриването военните отправиха "въздушен поздрав" към госитите. Два изстребителя и няколко хеликоптера прелетяха над панаирните палати, пише TrafficNews.

Тази година изложителите, които представят иновациите във военната индустрия, са над 90, от всички краища на света. За пръв път форумът се провежда и на живо, и виртуално. Така тези, за които е трудно да пътуват заради пандемията. 

Презентация на антидрон система ще се проведе утре и вдругиден в панаира. На полигона "Змейово" пък ще има демонстрационни стрелби. 

Сред участниците в тазгодишното издание са членове на комитетите "Родолюбие" и "Традиция", които представят традиционно облекло и въоръжение.