Световноизвестният рапър Skepta с шоу на Гребната в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 14:31, 12.04.2022

Британският рапър и топ музикален продуцент Skepta пристига в Пловдив с хитовете, оформили цяла хип-хоп и грайм епоха, за да се качи на сцената на Гребната база на 15 юли за своето първо участие пред българската публика. 

Определяйки стандартите не само за музиката вродната си Великобритания, но и за цялата съвременна британска култура по света, Skepta се утвърждава като един от най-важните и влиятелни артисти в музикалната индустрия днес. Благодарение на оригиналното си звучене и интригуващите и пълни с енергия изпълнения и като продуцент, и като МС, Skepta увлича многобройна и многообразна публика. С редица успешни песни, сред които Shutdown, No Security, All Eyes On Me,Man, Nirvana и други, рапърът получава три номинации за наградите BRIT и печели награда Mercury за албум на годината за Konnichiwa през 2016 г.

Повече от петнадесет години, откакто изгрява на сцената, гладът и желанието на Skepta за експерименти и алтернативни форми на изява не са намалели.През 2020 издава Insomnia, съвместнoто си LP с британските артисти Chip и YungAdz.Суровият му честен емблематичен звук намира лесно нова публика чрез топ колаборации с A$AP Rocky, Drake, Pharrel lWilliams, KanyeWest, Blood Orange, Wiz Khalifa и изпълнявайки впечатляващи лайв сетове по целия свят. Най-после Skepta нашествието достигна и до България за първия си сет у нас като част от Solar Plovdiv 2022.

Skepta е от артистите с положително влияние и добър пример за своите фенове и отвъд чисто музикалния аспект. Роденият в нигерийско семейство с четири деца като Joseph Junior Adenuga, той не забравя корените си и през 2016-а в ролята си на културен посланик, помага на баща си да построи детска площадка в Нигерия за местни деца с идеята да открият своите нови таланти. Skepta участва и в създаването на младежки музикален център в родния си град Тотнъм в Северен Лондон.

Цените на билетите са от  50 до 100 лв. Проектът е част от програма „Наследство” на Пловдив – Европейска столица на културата.