„Сцена на кръстопът” почита Тодор Колев, Ламбо закрива фестивала с „Актрисата”

  • от PlovdivTime
  • 15:53, 29.08.2019

Концерт  по повод 80-годишнината от рождението на Тодор Колев ще зарадва почитателите на големия актьор на 21 септември от 19 часа в Драматичния театър в рамките на фестивала „Сцена на кръстопът” . 

„За Тодор Колев” е проект на Камен Донев, в който той заедно със свои съученици и приятели ще представи спомени и разкази от първо лице, както и избрани песни на големия български артист и вдъхновител. На сцената ще видим музикантите Петър Миланов, Людмил Стойнев, Стоян Янкулов - Стунджи, Димитър Тишев, Борис Таслев, Ева Перчемлиева - Тъканова, Криста, Александра Борисова. 

Концертът е специален жест на Камен Донев към публиката на „Сцена на кръстопът”. 

Ден по-късно – на 22 септември от 19 часа в Драматичния театър, е закриването на Международния есенен фестивал с „Актрисата”. Спектакълът е с участието на Аня Пенчева, Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Павел Иванов и с арт директора на „Сцената” Стефан Данаилов. 

„Актрисата“ на много награждавания и шумно аплодиран по света и в България драматург Питър Куилтър е комедия, която достига и драматични обертонове. Актрисата Лидия Мартин, в  чиято „кожа“ влиза знаменитата Аня Пенчева, иска да се сбогува с кариерата си и около това решение в гримьорната й се „завихрят“ шеметни  ситуации, предизвикани и от шеметния й живот на сцената и извън сцената. Като на своеобразен парад покрай актрисата „дефилират“ нейният  по-млад бивш съпруг Пол(Кирил Ефремов) и настоящият й застаряващ годеник Чарлз (Стефан Данаилов), синът й Даниел (Павел Иванов), агентът й Бари (Ненчо Илчев) и режисьорът Роджър(  Иван Панев), влизат и излизат от отрупаната с цветя и поздравления гримьорна, влизат и излизат от събитията, които Лилия Мартин предизвиква във вълнението си. 

Билетите за двете събития – „За Тодор Колев” и „Актрисата”, ще се продават от 1 септември онлайн в сайта на Драматичния театър.  В същия ден – 1 септември, в 11 часа започват продажбите  на билети за всички представления от програмата на „Сцена на кръстопът” и на касата на Драматичния театър.