Стотици пловдивчани скочиха в защита на котарака Жоро, живеещ в библиотеката

  • от PlovdivTime
  • 19:48, 09.03.2024

Котаракът Жоро живее от години в НБ „Иван Вазов“ в Пловдив и е обичан и от служителите, и от читателите. Всеобщият любимец обаче е пред угрозата да бъде изгонен. Причината – оплаквания към ръководството от някои от посетителите.

Поради това пловдивчани организират петиция в негова защита, за да продължи да обитава най-голямата библиотека в Пловдив.

„Този Кот живее в Народна библиотека „Иван Вазов“. Когато времето е хубаво, излиза и навън! На никого не пречи, нито има неприятна миризма в залите с книги! Някой се е оплакал от присъствието му и в момента се събира петиция дали да остане, или не! Всеки който има желание, моля да даде подписа си в библиотеката“, пише организаторът на подписката в интернет.

До  този  момент над 3800 души са подписали петицията, а хората призовават всеки, който желае да се убеди колко е добър Жоро -  да отиде на място и да се запознае с него.

Може да се включите в петицията ТУК

Kоментари

коментар
Юлия Григорова
16:28, 10.03.2024
Отговор

Котето е повече от възпитано, с чудесни хигиенни навици, кротко и обичливо! Повече от 30 години посещавам Народната библиотека и виждам с какво внимание го гледат служителите. На кого му хрумна нелепата идея да бъде изгонен?! Твърдо против съм!