Стилиян Петров дари официалния си екип на Историческия музей

  • от PlovdivTime
  • 15:27, 14.09.2023
Големият български футболист Стилиян Петров дари своя фланелка с автограф на Историческия музей в Пловдив. С този жест той благодари на културната институция за подкрепата, но и направи връзка с обединението между хората и в исторически план. 
 
На 6 септември – Ден на Съединението, по инициатива на бившия национал и капитан на националния отбор се проведе „Мач на Надеждата“, организиран от фондацията на Петров в подкрепа на хората, борещи се с онкологични заболявания.
 
В прессъобщение на The Stiliyan Petrov Foundation, което промотираше събитието, се казва: „Ще ви разкажем две велики истории. Едната – борба за Съединението на Източна Румелия с Княжество България, а другата – борба за Живота и силата да даваш Надежда. Защото Съединението прави силата, а Силата дава Надежда!“

Разказът продължава в експозиция „Съединение на България от 1885 г.“ на пл. „Съединение“ 1 в Пловдив. Вследствие на контактите между фондацията и Регионален исторически музей – Пловдив във фондовете ни постъпи официален екип за мача между българските и чуждестранните футболни легенди с името и автографа на Стилиян Петров. Припомняме, че в номерата на екипите е вграден манифеста, с който княз Александър I признава Съединението. Футболната тениска е експонирана, като част от тематичната изложба „Дарителството има значение“, която музеят откри на 6 септември, а пловдивчани и гостите на града имат възможност да разгледат до края на месеца.