Стефчо Автографа и Тошко си измислиха побой в Драматичния театър

  • от Мария Луцова
  • 12:30, 18.01.2024

„Тази вечер около 18 ч. някакъв служител на Драматичен театър - Пловдив, вероятно охрана, блъснал Стефчо Автографа и брат ми (б.а. Тошко), двамата са се търкаляли през глава по стълбите надолу. Имат много кървави рани. Техни приятели са им оказали първа помощ в една галерия в Стария град. Внимавайте, когато ходите на театър в Пловдив”, написа във фейсбук Христо Атанасов.

Инцидентът е станал преди началото на моноспектакъла на Албена Колева „Марин, Данчо и майка им”. По думите на Атанасов, актрисата е видяла какво се случва, но не се е намесила.

Екипът ни потърси позицията на ръководството на Драматичния театър. Бяха прегледани записите на камерите, с които оборудвани всички зони в сградата.

„Малко преди 18 часа Албена Колева заедно с техническия екип, който обслужва представлението  „Марин, Данчо и майка им”, са в зоната за чакащи артисти.  В този момент металната врата на служебния вход се отваря и Стефчо Автографа и приятелят му нахлуват в сградата. Придвижват се до Албена Колева и колегите ѝ, започват да вадят няколко тетрадки, на които тя се подписва. Вместо да се оттеглят, двамата започват да ѝ подават и вестници. Тогава Колева отказва, а от техническия екип ги приканват да напуснат забранената за външни хора зона. Стефчо Автографа тръгва и излиза през входа сам, приятелят му се хваща за парапета на стълбите и не иска да излезе. Колега го подхваща и придружава до изхода. След като двамата напускат, той заключва вратата. Никъде и никой на територията на Драматичен театър-Пловдив не е упражнявал насилие върху двамата и това е доказуемо със записите, с които разполагаме”, разказа директорът Сюзанна Арутунян-Василевска.

Записите показват, че след извеждането им двамата стоят 20 минути отвън пред металната врата. Подреждат си тетрадките, говорят си. Стефчо провежда и телефонен разговор. След това си тръгват.

От театъра посочиха, че това не е първият инцидент с колекционера на автографи. Преди повече от година, той нахлул в забранената за външни хора сцена по време на демонтаж на декорите на спектакъл.  Тогава е бил предупреден от органите на реда да не прекрачва границата. Оттогава до миналата вечер проблеми не е имало.

От театъра са категорични, че ще подадат сигнал в полицията за случилото се на 17 януари.

„Ние винаги сме били приятелски настроени към Стефчо и приятеля му. Актьорите ни постоянно се подписват в тетрадките му. На няколко пъти сме водили разговори с него, че има зони, в които е опасно за него, а и неприятно за актьорите, подготвящи се за представление, но явно отново трябва да се намесят органите на реда”, коментираха още от театъра.