Станете “Ловци на градски съкровища“ и опознайте неизвестните страни на Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 15:14, 08.08.2021

„Лов на градски съкровища“ е безплатна стратегическа игра за опознаване на културното наследство на Пловдив. Игра в градска среда за всички възрасти, която предоставя на граждани, гости на града, семейства и хора от различни възрасти, възможност да опознаят известните и непознати страни на историята и културното наследство на Пловдив. Желаещите могат да се  впуснат в търсене на градски съкровища на групи или индивидуално.

Чрез стратегически и ролеви игри участниците изпълняват различни мисии. Процесът е организиран през специални карти за различните локации, логически въпроси и дидактически и конструктивни задачи.

Като основна част от проекта, заложените в него игри ще служат като информационен бюлетин за историята, културата, архитектурата и изкуството в града. По забавен, уникален и иновативен начин допринасяме за развитието на културния туризъм на града.

Датите, на които може да се включите в игрите са  28 и 29 август. Началото е в 18 часа. Стартова локация: Виенски павилион в Цар Симеоновата градина.

Станете Ловци на градски съкровища, превърнете се в откриватели и опознайте неизвестните страни на нашия мистичен и древен град. Правила на играта : Организирайте сами отбор (от 2 до 10 души) или елате самостоятелно. Ако желаете, ние ще ви прикрепим към отбор.

За кого е играта : за семейства, приятели, колеги, съученици, туристи и всички граждани решили да опознаят тайните на гр. Пловдив.

Проектът е част от програма НАСЛЕДСТВО на Пловдив - Европейска столица на културата