Срокът на Кризисния фонд за подпомагане на независимите пловдивски творци удължен до април

  • от PlovdivTime
  • 16:30, 28.12.2020

На свое заседание през декември 2020 г. Управителният съвет на Фондация „Пловдив 2019“ взе решение за удължаване на срока на валидност на Кризисния фонд за подкрепа на независимите пловдивски творци в условията на извънредна ситуация и борбата с вируса SARS-CoV-2 (COVID-19) до изчерпване на средствата, определени за него, и/или най-късно до 30 април 2021 г. 

Независимите пловдивски творци от всички сфери на културата могат да кандидатстват за еднократна безвъзмездна помощ от 1000 лева за покриване на техни основни разходи и нужди в месеците на извънредното положение. Еднократната индивидуална финансова помощ за покриване на разходи за: храна, електроенергия и вода на жилището, обитавано от артиста/твореца, лекарства.

Мерките могат да бъдат прилагани само за творци и артисти, които към момента на подаване на заявлението за финансово подпомагане: са пълнолетни физически лица, упражняващи свободна професия или занаятчийска дейност, вписани в Регистър БУЛСТАТ, които не получават пенсия за прослужено време и старост, не работят по трудови или други правоотношения, не са обявени в несъстоятелност или не са в производство по несъстоятелност, нямат публични задължения.

Вижте правилника на Фонда, как да кандидатствате за подкрепа и всички детайли ТУК.