Смесен хор от Германия и Израел пее в Пловдив за 80 години от спасяването на българските евреи

  • от PlovdivTime
  • 16:19, 29.08.2023

Организацията на евреите  „Шалом“ в Пловдив ще посрещне скъпи гости. В залата на организацията на ул. „Хр. Г.Данов“ № 20 желаещите пловдивчани и гости на града ще имат възможност да чуят изпълненията на смесен хор от Германия и Израел на 30 август от 18.30 ч. Входът е свободен.

Изявата се реализира по проект „Една Бяла светлина“, посветен на Холокоста и честването на 80 години от спасяването на българските евреи. Проектът включва разкази на хора, преживели тежките дни на Холокоста , мисли на хора на изкуството, интервюта с политически личности, както и концерти по цял свят. С този проект изпълнителите и участници в концерта в Пловдив искат да изразят  своята благодарност, признателност и уважение към България за акта по спасяването на 48 000 евреи от лагерите на смъртта.

Екипът на проекта включва:  Исаак Тавиор -   диригент  „Ashirachor” – Израел,  Барбара Байер - диригент „Zamirchor” – Германия, Станимира Манолова - диригент Cappella Anima – България,  Неди Джон Крос- режисьор и продуцент и  Мая Тошева- продуцент.

ОЕ „Шалом“ Пловдив кани желаещите да присъстват утре на концерта, за да се насладят заедно на великолепните хорови изпълнения. Същият концерт може да бъде посетен и на 3 септември в зала „България“ в София, началото е в 19.00 часа, входът отново е свободен!