След трагедията в София: Община Пловдив започва проверка на всички временни обекти

  • от PlovdivTime
  • 16:23, 18.02.2021

Община Пловдив започва мащабна проверка на всички временни обекти в града. Ще бъдат проверени също трафопостове, стълбове, ел табла, светофарни уредби, шахти в детските градини, както и спирките и пазарите. Целта е да се предотврати трагедията отпреди няколко дни, при която 16-годишно момче почина от токов удар на улицата в София. Това стана ясно след среща на кмета Здравко Димитров с районните кметове, зам.-кмета по строителство и представители на ЕВН.

„Ще направим мащабна проверка и се надявам, че няма да намерим фрапантни нарушения”, коментира Димитров. Той не се ангажира с конкретна дата за приключването й, но увери, че ще бъде изпълнена в най-кратки срокове.

Здравко Димитров посочи също, че операторите вече са предупредени да вкарат под земята всички кабели, които в момента висят по фасадите на сградите и също са незаконни. 

До момента в голяма община няма постъпили сигнали за опасни шахти, стълбове или табла. Граждани обаче са сигнализирали кмета на „Тракия” Костадин Димитров, който вече е възложил проверки.