След среща със Зико: Синдикати искат 20% ръст на заплатите в общината

  • от PlovdivTime
  • 17:36, 12.10.2020

Кметът на Пловдив Здравко Димитров  се срещна с президента на КНСБ Пламен Димитров, вицепрезидента Пламен Нанков и Боян Бойкински, председател на РС на КНСБ – Пловдив.

По време на разговорите беше обсъдена подготовката на бюджета на страната за следващата година и как той ще рефлектира върху бюджета на общините и възнагражденията на служителите на държавна и общинска издръжка.

„КНСБ ще настоява в преговорите за Бюджет 2021 за 20% увеличение на заплатите на администрацията във всички структури на централната и местната администрация, защото те изостават спрямо останалите и то сериозно“, заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му предстоящият  държавен бюджет трябва да има силна социална част и не трябва да се икономисва от допълнителните мерки за подкрепа на бизнеса и хората.

Кметът Здравко Димитров от своя страна подчерта, че в ковид кризата бюджетът на града е напрегнат, но се търсят механизми за справяне с дефицита. В момента се прави анализ във връзка с подготовката на общинския бюджет за следващата година. Кметът благодари за конструктивната работата с регионалния съвет на КНСБ и също подчерта, че се надява епидемичната обстановка да позволи по-регулярни срещи на общинския съвет за тристранно сътрудничество.

„В лицето на Община Пловдив имаме много отговорен социален партньор и диалогът през последната една година е ефективен и работещ“, заяви от своя страна пловдивският лидер на КНСБ Боян Бойкински.

В срещата участваха зам.-кметовете Величко Родопски, Анести Тимчев, Йордан Ставрев и секретарят на общината Ангелина Топчиева.