Слави Трифонов: Отиваме на нови избори и подкрепяме Румен Радев за втори мандат

  • от PlovdivTime
  • 14:48, 10.08.2021

„Има такъв народ” няма да предлага проекта за правителство на гласуване утре в парламента. Това обяви лидерът на формацията Слави Трифонов след отказа на "Изправи се.БГ! Ние идваме" и Демократична България да подкрепят правителството. 

„Демократична България и ИБГНИ отказаха да подкрепят правителство на ИТН. Това означава, че протестът срещу ГЕРБ е останал в миналото, а в настоящето има амбиции, предателства и игри, абсолютно неприемливи за мен и моите колеги. Направихме всичко възможно, за да са спокойни хората, да има правителство и да са доволни от партиите на протеста.  То не се случи заради предателството на ДБ и ИБГНИ. Предателство не е тежка дума, когато някой те предаде.

Няма да предлагаме проектокабинет за гласуване, защото ясно бяхме заявили, че без ДБ и ИБГНИ няма да го сторим.  Отвиваме на нови избори, няма да подкрепим нито партиите на статуквото, нито ДБ, нито ИБГНИ.

Според Конституцията ДБ и ИБГНИ може да постъпят национално отговорно и да се обединят с трите партии на статуквото и да управляват заедно, както го правиха доскоро”, каза Трифонов. Той допълни още, че ИТН ще подкрепи Румен Радев за втори мандат за президент, тъй като той е фигурата, която изпълва със съдържание този пост. Трифонов се надява с тяхната подкрепа Радев да спечели от първи тур.