Шефът на пловдивска полиция благодари на кмета, Общината даде 10 000 лева за КПП-тата

  • от Благовест Андонов
  • 15:59, 09.04.2020

Началникът на ОД на МВР-Пловдив Йордан Рогачев благодари на кмета Здравко Димитров и Общинския съвет, които взеха решение за подпомагане на работата на полицията. С решението днес общинарите одобриха трансфер от 200 000 лева ,които ще отидат за закупуването на предпазни материали и дезинфектанти. Парите са от отпадналите спортни мероприятия, които бяха в календара на Пловдив. От тях - 10 000 лева ще отидат за по-доброто екипиране и организация на полицаите на КПП-та, пише TrafficNews

„Благодаря на ръководството на Община Пловдив на председателя на Общинския съвет, както и всички общински съветници за загрижеността и помощта към Областната дирекция в Пловдив. Знаете, че редом с лекарите и медицинския персонал, полицаите са на предната линия. Благодаря Ви, заедно ще успеем да се справим в това сериозно за всички ни изпитание”, каза Йордан Рогачев, който бе на сесията днес.

Припомняме, че по-рано друго предложение – за 600 000 лева за закупуването на апаратура в двете пловдивски болници – МБАЛ „Св. Мина” и МБАЛ „Св. Пантелеймон”, бе изтеглено от кмета. Причината е, че парите са от бюджета на КОЦ-Пловдив, макар и за строителството на паркинг. Кметът заяви, че не иска да има съмнение, че тези пари, ще са за сметка на онкоболни. Зико заяви, че ще намери средствата от други пера за оборудването на болницата.