Със скоростта на светлината: Изграждат нов покрив на ОУ “Душо Хаджидеков“

  • от PlovdivTime
  • 15:51, 13.09.2022

Покривната конструкция на ОУ "Душо Хаджидеков" вече е в процес на изграждане. Работници вече полагат осовните дървени греди, върху които ще бъдат поставени керемидите. 

Ако фирмата-изпълнител продължава в същия дух, по вичко личи, че до края на месеца ремонтът ще е приключим и учениците ще могат да влязат в класните стаи. Припомняме, че поркивната конструкция изгоря на 1 септември при поставяне на хидроизолация с горелки.

Само ден след това от Община Пловдив обещаха покривът да бъде възстановяван в рамките на месец, а за целта мигновено беше избран изпълнител на ремонта и в момента в школото се работи дори през почивните дни. Ремонтните дейности са с прогнозна стойност от 390 хил. лева без ДДС.

Припомняме, че опустошителен пожар унищожи покрива на едно от най-емблематичните училища в сърцето на Пловдив при ремонтни дейности. Това наложи 17 паралелки да започнат учебната година след два дни в две други сгради. До завършване на спешните ремонтни дейности, ученици от „Душо Хаджидеков“ ще провеждат учебните занимания в други сгради. Общо 9 паралелки от 3, 4 и 5 клас ще бъдат преместени във втората сграда на училището на ул. „Антон Папазов“ №18, кв. „Съдийски“ (бившето ОУ „Георги Бенковски“), а останалите 8 паралелки от 6 и 7 клас ще започнат учебната година в  СУ „Климент Охридски“ на бул. „Васил Априлов“ 5.