Съдят Manowar заради отменения им концерт в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:42, 02.12.2021

Съдебна битка започва срещу метал групата Manowar заради отмяната на концерта им в Пловдив. Американците трябваше да дойдат в Пловдив за фестивала Hills of Rock през 2022 г. на 4 юли, но отмениха участието си. Оказва, че организаторите на събитието са научили за това от фейсбук, това обяви шефът на "Fest Team" Стефан Еленков в радио ефира на "Z-Rock".

На 21 октомври групата обяви, че отменя гостуването си заради "невъзможност на организатора да изпълни задълженията си" по договор. Последва официално съобщение от "Fest Team", с което и промоутърите съобщиха, че са научили от "Фейсбук" за канселирането на концерта и ще проверят какво се случва.

  Досега няма други официални новини.  В момента компанията води съдебно дело срещу групата в САЩ. Причината е, че музикантите са уведомили огранизаторите, че техният адвокат е решил да отмени концерта.

„Но ако бъде платена неуточнена допълнителна сума, лично Joey DeMaio ще пристигне в България, за да даде пресконференция и да потвърди събитието. Това бе определено като схема за изнудване, на която са станали жертва и не един и двама други организатори през годините“, заяви Еленков.