С викове “Оставка“ и химна на уста пловдивчани излязоха на протест

  • от PlovdivTime
  • 19:26, 06.08.2020

Стотици пловдивчани се събраха на площад "Съединение", за да поискат оставка на правителството. Десетки прииждат към емблематичния паметник и към този момент. На площада звучи химна на България, а викове "Оставка" огласят района.

Сред протестиращите е и проф. Велислав Миненков от "Отровното трио". Той се закани, че протестите в цялата страна няма да спрат, докато исканията не бъдат удовлетворени. 

"Идвам тук, защото съм подготвил за протест. От тук съм - тракиец, на място съм с име "Съединение". За да махнем мафията и корупцията, ни трябва съединение. Играят си с волята на народа. Трябва да си върнем демокрацията. Държавата е счупена, трябва да я възстановим. Няма да допуснем насилие над протестиращите. Пълно мълчание има към сигналите за подслушване по отношение на нашата организация", сподели той пред TrafficNews.bg.

Преди минути той се обърна към протестиращите с емоционално послание: 

"В Пловдив ми треперят колената, тук беше моето детство, както и първата ми любов. Нас - тракийците, никой не може да ни бие. Продължавайте както досега, пламна цяла България, нека Пловдив бъде пръв", призова той.

Очаквайте подробности!