С благотворителен базар: Католическа организация отбелязва деня на Каритас

  • от PlovdivTime
  • 14:04, 13.11.2023

Благотворителната католическа организация "Каритас" отбелязва Ден на Каритас, в който специалистите и доброволците отдават труда и милосърдието си на бедните хора на 19 ноември от 10.30 до 14 ч. Денят ще мине под мотото "От никой сиромах не отвръщай лицето си" (Тов. 4,7), с амбицията поне малко да се намали бедността сред българите в нужда.

Всички събрани средства ще се пренасочат към целогодишната кампания на Хуманитарния център в града "Обяд за ближния", която предлага системно подсигуряване на хранителни пакети за хора с различни здравословни проблеми, които не са в състояние да готвят; за бездомни хора или такива, живеещи в крайна бедност; за граждани в пенсионна възраст, които нямат условия да готвят или трудно осигуряват прехраната си.

В базара ще се предлагат специално селектирани продукти от социалното предприятие на фондацията – "Работилница на Каритас", ръчно изработени артикули от украинските бежанци, които "Каритас Витания" подпомага, крафт изделия от артисти и занаятчии от различни краища на България, дарени безвъзмездно за благотворителната кауза, както и печива, донесени на място от членовете на енорията.