Родителското настоятелство на ОУ „Душо Хаджидеков” с дарителска акция за ремонта на изгорелия покрив на училището

  • от Мария Луцова
  • 14:25, 07.09.2022

Родителското настоятелство на ОУ „Душо Хаджидеков” поде дарителска кампания за събиране на средства за ремонта на изгорелия покрив на училището.  Тежкият инцидент се случи на 1 септември,а  пожарът, причинен при строителни дейности, обхвана покрива за минути.  Само адекватните действия на огнеборците предотврати по-сериозни щети. Те са гасили пожара така, че да няма увреди в стаите. Според информация на PlovdivTme, дъждът, който валя след инцидента, е нанесъл щети в някои класни стаи на втория етаж. Там има надигнати паркети и подкожушени тавани.  Там също ще се наложат ремонтни дейности, които училището ще трябва да поеме само, а покривът ще бъде възстановен със средствата от застраховката.

В апела, адресиран  до всички онези, които са съпричастни с проблема, се припомня, добрият пример на Душо Хаджидеков – щедрият възрожденски дарител, с чийто лични средства са построени цели четири училища.

Ето и пълния текст на апела:

„Уважаеми родители, граждани на град Пловдив и страната, всички, които сте съпричастни с българското образование и делото на родолюбеца и възрожденец Душо Хаджидеков.

Както вече сигурно знаете, нашето любимо училище ОУ „Душо Хаджидеков”, едно от най-старите учебни заведения в град Пловдив, претърпя пожар, в който бе унищожен покривът. Огнената стихия и водата заличиха години труд и част от материалната база.

Ние, родителите, сме съпричастни към случилото се и ще направим всичко, което е по силите ни, за да помогнем за възстановяването на училището и учебния процес. Така както са го направили нашите предци в лицето на родолюбци, какъвто е и Душо Хаджидеков, който с лични средства дарява пари за построяването на четири училища в далеч по-трудни времена.

Желанието на всички ни е децата да се върнат възможно най-скоро в класните стаи, да се възстанови нормалният ритъм на учебния процес,  да се възстанови качеството на образованието. Децата са нашето най-голямо богатство! Те са нашето бъдеще, нека помогнем!

В тази връзка, ние от Родителското настоятелство към ОУ „Душо Хаджидеков” се обръщаме с горещ ПРИЗИВ ЗА ДАРЕНИЕ към всички родители, граждани на Пловдив и всички от страната, съпричастни с българското образование и традиции.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:

IBAN BG80STSA93000026132972 към Банка ДСК
на основание:  Дарение за подпомагане и възстановяване на учебния процес