Ремонтите в Пловдив изнервиха дори кучетата, скачат по хора до пробива “Модър-Царевец“

  • от PlovdivTime
  • 12:11, 17.12.2021

Злобни кучета застрашават преминаващи в района на работните дейности по проекта „Модър-Царевец“. За проблема сигнализира живущ в близост, който споделя, че около единствения път, по който местните могат да достигнат до домовете си, бродят бездомни животни.

„В последната къща, която е в окаяно състояние и по всяка вероятност е необитаема, са се населили най-малко две злобни кучета. Когато се прибираме по единствения възможен маршрут заради изкопните дейности, те изскачат. Не е гаранция, че няма да ухапят някого“, информира разтревожен пловдивчанин.

По думите му вече няколко пъти се е случвало да бъде нападан от животните. Към този момент хората се разминават само с уплах, като не е известно дали те действително са наранили някого.

Не бива обаче да се разчита на възможности и вероятности. По този повод TrafficNews сигнализира Общинско предприятие „Зооветеринарен комплекс“.

„Веднага ще стартираме проверка по случая, като на място ще бъдат изпратени инспектори. Трябва първо да разберем дали къщата, където са се населили кучетата, се намира на частна или общинска територия. От това зависи дали ще имаме нужда от съдействието на МВР. Ще ни трябва и прокурорско постановление, за да влезнат инспекторите в обекта, ако той е със статут на частна собственост“, заяви за TrafficNews шефът на предприятието  инж. Георги Божев.

Припомняме, че пробивът „Модър-Царевец“ може да завърши година по-рано от крайния срок, които е по договор с фирмата изпълнител. Проектът на стойност 12 милиона лева трябва да приключи до края 2023 година, но предвид темпа на работата, всички дейности там могат да приключат в края на 2022г. Дейностите по улица „Модър” са почти приключили, а цялата подземна  инфраструктура е преместена.