Ремонтират спешно Бетонния мост, проверяват всички мостове и надлези в града

  • от PlovdivTime
  • 18:28, 13.02.2021

Пукнатината, която се отвори върху Бетонния мост, ще бъде запълнена в най-кратки срокове. Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров по време на брифинг, след като по-рано днес на мястото бе извършена проверка от експерти. Ремонтът ще започне при първа възможност, веднага щом температурите го позволят. Градоначалникът бе категоричен, че не се касае за конструктивен проблем и няма опасност за самото съоръжение. 

Припомняме, че граждани сигнализираха за пукнатина в пътното съоръжение, което доведе до спешна проверка от страна на Община Пловдив. Днес сутринта на място бяха експерти, които въпреки че наистина има видима цепнатина и корозия, констатираха, че няма опасност и риск за Бетонния мост и преминаващите по него и под него, пише TrafficNews.bg.

"Предстои ремонт, какъвто дълго време не е правен - ще се почисти арматурата, ще се подмаже, ще се оправи отводняване - не са кой знае колко сложни неща. Не ми харесва състоянието на моста, но така или иначе предстои тази пътна връзка да се изгради наново. Дотогава няма опасност за съоръжението", коментира Зико. И допълни, че до този момент не са получавани сигнали за състоянието на моста.

Освен това, още в понеделник кметът ще подпише заповед, с която ще разпореди проверка на всички мостове, надлези и други подобни съоръжения в града. Очакванията на Зико са работната група да установи проблеми и на други места.

"Няма смисъл да се заблуждаваме - пътната инфраструктура не е в състоянието, в което очакваме да бъде", коментира той.

Димитров допълни и че вече се работи по закърпването на дупките, които се отвориха по вътрешнокварталните улички през последните седмици. Той бе категоричен, че на районните кметства е осигурен достатъчен бюджет, за да се справят с проблема. И допълни, че единственото дългосрочно решение е цялостен ремонт, вместо кръпки.