Рекордно нисък брой кандидати на изпит по история в ПУ

  • от PlovdivTime
  • 11:22, 27.06.2020

Общо 595 кандидат-студенти ще се явят на изпита по български език от редовната сесия на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Най-масовият изпит ще се проведе утре на 28 юни, неделя. 

На 29 юни са насрочени три изпита – по история на България, английски език и химия. За тях са заявили участие съответно 23, 245 и 29 души. Причината за рекордно ниския брой зрелостници заявили изпит по история е, че тази година, заради пандемията с коронавируса, университетите в страната промениха условията си за прием и дори специалности като "Право" и "Журналистика" вече ще могат да бъдат записани само с оценки от матури. 

На 30 юни ще се проведат изпитите по психология, математика и теология, на 1 юли – информатика, тест със събеседване по физика, немски език, испански език, френски език. Изпитът по изобразително изкуство ще се проведе на 1 и 2 юли. За последния ден от кампанията – 2 юли, са предвидени и изпитите по география на България, биология, музика и комплексният изпит по физическо възпитание.

Изпитите за специалност „Актьорство за драматичен театър“ традиционно ще се проведат през м. септември в три кръга в три последователни дни: 7, 8 и 9 септември. 2 Всички изпити са с начален час